Ketvirtadienį ryte Utenoje, Kūrybinių industrijų centre „Taurapilis“ prasidėjo „Samsonas Rally Utena“ administracinė komisija. Joje jau per pirmąjį pusdienį apsilankė didžioji dalis ekipažų, startuosiančių penktadienio popietę prasidėsiančiame finaliniame Lietuvos automobilių ralio ir ralio sprinto čempionato etape.

Iš viso šioms varžyboms paraiškas pareikė 110 ekipažų, kurie administracinės komisijos formalumams turės dvi dienas. Ekipažai laikus administracinei komisijai galėjo rezervuoti iš anksto, tad proga dar ketvirtadienį atlikti pirmąsias oficialias procedūras pasinaudojo per septynias dešimtis ekipažų. „Samsonas Rally Utena“ administracinė komisija dar dirbs ir penktadienį ryte.

Po administracinės komisijos paaiškės galutinis dalyvių sąrašas, o komandų dar lauks ir techninė komisija, tačiau šia procedūra jau užsiims ekipų mechanikai. Patys dalyviai vyks į greičio ruožus susidaryti jų stenogramas.

Iškilminga „Samsonas Rally Utena“ varžybų atidarymo ceremonija numatyta penktadienį 13 val. greta Kūrybinių industrijų centro „Taurapilis“, kuriame ir įsikūręs ralio štabas. Čia jau dabar įrengta starto arka. Iš čia dalyviai pajudės į pirmuosius greičio ruožus. Jau tą pačią dieną ekipažų lauks keturi dieniniai ir du naktiniai greičio ruožai. Po jų, 21.30 val. numatytas grupės „Begėdžiai“ koncertas, kuris vyks Didžiojoje lauko scenoje prie Utenos kultūros centro. 

Šeštadienį – antroji ralio diena. Ji prasidės 8.25 val., kai pirmame antrosios dienos greičio ruože startuos pirmasis automobilis. „Samsonas Rally Utena“ dalyvių apdovanojimai numatyti 21 val., o iš karto po jų – Donato Montvydo ir grupės koncertas.

Daugiau informacijos apie dalyvių sąrašą, greičio ruožų starto laikus, rezultatus ir kitą informaciją galima rasti www.autorally.lt bei organizatorių puslapyje www.samsonasrally.com. Bilietai į ralį kainuos dešimt eurų. Juos bus galima įsigyti prie įvažiavimų į greičio ruožus, o išankstinė prekyba vyksta Kūrybinių industrijų centre „Taurapilis“.