Į Uteną po septynerių metų sugrįžtantis ralis „Samsonas Rally Utena“ taps ne tik baigiamuoju etapu Lietuvos automobilių ralio čempionate, bet bus ir tikra šventė ralio gerbėjams. Likus mažiau nei savaitei iki ralio varžybų organizatoriai atvertė kortas ir pranešė, kokių papildomų pramogų gali tikėtis čia atvykę ralio gerbėjai.

Šiais metais „Samsonas Rally Utena“ organizatoriai įdėjo ypatingai daug pastangų tam, kad į Uteną po daugelio metų pertraukos grįšiantis ralio festivalis taptų kultiniu ir pranoktų visus anksčiau jų organizuotus renginius. Apie sportinę pusę, išskirtinius, legendinius greičio ruožus bei jų kombinacijas organizatoriai jau yra pasakoję ankstesniuose pranešimuose, tad dabar metas apžvelgti, kokios papildomos pramogos laukia tų, kurie nuspręs šį rudens savaitgalį sutikti Utenoje.

Publika čia turės galimybę ne tik mėgautis varžybomis pačiuose geriausiuose regiono greičio ruožuose ar naktinėmis lenktynėmis Utenos miesto gatvėse. Šventinę atmosferą čia kurs ir nemokami koncertai uteniškiams bei miesto svečiams. 

Rugsėjo 30 d., penktadienį, nuo 21.30 val. Didžiojoje lauko scenoje prie Utenos kultūros centro pasirodys grupė „Begėdžiai“. Spalio 1 d., šeštadienį „Samsonas Rally Utena“ varžybas toje pačioje vietoje vainikuos Donato Montvydo ir grupės koncertas. Jo pradžia numatyta 22 val. Abiejų dienų koncertai žiūrovams bus nemokami nepriklausomai nuo to, ar jie bus įsigiję ralio bilietą.

Ir tai dar ne viskas. Papildomų pramogų čia bus ir tiems, kurie labiau domisi Utenos rajono savivaldybės globojamu raliu nei koncertinėmis programomis. Į Uteną iš Nyderlandų jau gabenama dar viena staigmena – išskirtiniai ralio simuliatoriai. Juos čia atveža kompanijos „Motorsport in Motion“ įkūrėjas Kevinas Abbringas, kuris kartu su tėvu Edwinu šiose varžybose startuos kaip nulinis ekipažas. 

Įdomu tai, kad šie simuliatoriai nėra tiesiog ant karkaso sumontuota sportinė sėdynė su vairu, kuris pajungtas prie kompiuterio ir monitoriaus. Šie simuliatoriai naudojami profesionalių vairuotojų treniravimui ir įgūdžių tobulinimui, o Utenoje kiekvienas norintis galės pajusti, kokiomis sąlygomis treniruojasi pasaulio autosporto elitas.

„Šie simuliatoriai skirti jau pažengusiems vairuotojams ir yra skirti jų įgūdžių tobulinimui. Pagrinde tai yra simuliatorius, skirtas žiedinių lenktynių, ralio kroso ir ralio disciplinoms. Šiame simuliatoriuje keičiant automobilio nustatymus – stabdžių balansą, stabilizatorių darbą, kitus parametrus, pažengęs vairuotojas aiškiai junta, kaip keičiasi automobilio valdymas. Taigi, viskas vyksta kaip realiose treniruotėse, tik čia taupomas laikas ir resursai. Vėliau tie automobilio nustatymai, kurie labiausiai tiko simuliatoriuje, perkeliami į realų automobilį. Taip pat yra analizuojamas ir vairuotojo vairavimo stilius konkrečioje trasoje ir taip pat ieškoma geriausių nustatymų konkrečiai situacijai“, – pasakojo Kevinas Abbringas.

„Motorsport in Motion“ ralio simuliatorių varžybų dienomis Utenoje galės išbandyti tiek žiūrovai, tiek laisvu metu ir patys „Samsonas Rally Utena“ dalyviai. Ši pramoga, kaip ir koncertai, taip pat bus nemokama. Bilietai į „Samsonas Rally Utena“ varžybas kainuos 10 eurų. Juos bus galima įsigyti prie įvažiavimų į greičio ruožus, o išankstinė bilietų prekyba vykdoma Utenos kūrybinių industrijų centre „Taurapilis“, Aušros g. 47. Vaikams iki 12 metų renginys nemokamas.